Vydavateľ: Expol pedagogika
ISBN: 9788080918187
Poč.strán: 70
Rok vydania: 2022
Väzba: brožovaná
Formát: 209x298
Jazyk: slovenský
Pridané: 23.02. 2024

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Naša cena: 5,95 €

Vlastiveda pre 3.ročník ZŠ - PZ

Autor: Krížová Jana, Gašparová Miroslava

Pracovný zošit tematicky kopíruje učebnicu VLASTIVEDY pre 3. ročník základných škôl. Obsahuje úlohy na opakovanie a upevňovanie učiva, úlohy podporujúce bádanie, pozorovanie okolia, skupinovú prácu alebo kreativitu. Takisto nabáda žiakov k zisťovaniu a zaznamenávaniu rôznych údajov, skúmaniu či výrobe rôznych predmetov (napr. po domácky vyrobený kompas).Pracovný zošit má jasné a prehľadné členenie, je vizuálne pútavý. Témy sa od seba odlišujú farebnou lištou a témy previazané na konkrétne ročné obdobie uvádzajú piktogramy – symboly ročného obdobia (snežienka – jar, leto – slnečníky, jeseň – listy, zima - vločky).
Pomocou cvičení zameraných na dopĺňanie, kreslenie, vyfarbovanie, spájanie a prácu s textom ďalej rozvíja prácu s učivom a zručnosti žiaka. V záhlaví tém sa na dvojstrane objavuje vždy kalendár, v ktorom môžu žiaci pozorovať jednotlivé mesiace v rámci kalendárneho a školského roku s vyznačením víkendov a prázdnin. V pokračovaní kalendára na pravej strane sú uvedené dni v týždni, ku ktorým si žiak môže doplniť aktuálny dátum.
Úlohy okrem iného nabádajú aj k pozorovaniu a zaznamenávaniu údajov týkajúcich sa pozorovania počasia v jednotlivých mesiacoch.
Vďaka svojej pútavej vizuálnej stránke, ilustráciám, fotografiám a kreatívnym bádateľským úlohám je pracovný zošit netradičný, originálny a učenie je dobrodružstvom a hrou.