Vydavateľ: Taktik vydavateľstvo s.r.o.
ISBN: 9788081801327
Poč.strán: 308
Rok vydania: 2019
Väzba: viazaná
Formát: 210x296
Jazyk: slovenský
Pridané: 17.02. 2020

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Naša cena: 14,90 €

Úspešná maturita - Slovenský jazyk a literatúra

Autor: Lomenčík Július, Štefancová Miroslava, Lednická Adriana, Papp Marcel

Kniha je v kategórii: Slovenský jazyk pre strednú školu
Kniha je zaradená v: Stredná škola Slovenský jazyk Taktik
Učebnica je vypracovaná s ohľadom na platné cieľové požiadavky na vedomosti a zručnosti maturantov zo slovenského jazyka a literatúry. Obsah učebnice vychádza z podnetov učiteľskej verejnosti na kvalitnú súhrnnú publikáciu zameranú na prípravu na externú aj internú časť maturitnej skúšky. Učebnica je koncipovaná do troch častí. Časť Slovenský jazyk obsahuje teoretický prehľad jazykových rovín a dejín jazyka, ktoré sú doplnené o myšlienkové mapy pre upevnenie vedomos­tí. Svoje poznatky si študent môže overiť v didaktických testoch s úlohami vychádzajúcimi z ukážok literárnych diel.
Časť Sloh zahŕňa vzorové písomné práce študentov rôznych funkčných jazykových štýlov s využitím rôznych slohových útvarov. Študent tu nájde základné znaky žánru, ako aj typické lexikálne a syntaktické prostried­ky daného slohového útvaru.
Časť Literatúra obsahuje stručný a výstižný historicko-spoločenský kontext literárnych dejín, znaky literárneho obdobia, umeleckých smerov, charak­teristiku literárnych žánrov, výber najvýraznejších autorov a ich diel. Súčasťou každého literárneho obdobia sú tematické didaktické testy zostavené z úloh týkajúcich sa literárnych ukážok. Učebnica obsahuje aj súhrnný modelový maturitný test. V závere publikácie je prehľad literárnych dejín a stručný slovník literárnej teórie. Súčasťou publikácie sú riešenia tematických testov.