Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055190884
Poč.strán: 496
Rok vydania: 2023
Väzba: viazaná
Formát: 125x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 21.11. 2023

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 19,90 €
Naša cena: 14,90 €
Zľava: 25%

Križiak

Autor: Kane Ben

Kniha je v kategórii: Romány
So srdcom leva proti múrom JeruzalemaRok 1189. Keď Richarda Levie srdce korunujú za anglického kráľa, dosiahne svoj dávny cieľ. Nastolí v kráľovstve poriadok a vyrazí na namáhavú križiacku výpravu, aby opätovne dobyl Jeruzalem.
V sprievode verného írskeho šľachtica Ferdiu putuje z južného Francúzska až do Itálie, Sicílskeho kráľovstva a ešte ďalej. Keď Richard napokon vpláva do Svätej zeme, čaká ho ťažké dvojročné obliehanie a chýrny saracénsky vodca Saladin.
Nie je isté, kto zasadne na prázdny trón Jeruzalemského kráľovstva a Saladinovo obrovské vojsko tiahne za Richardom ako tieň. Na prašnom bojisku v Arsufe čaká Levie srdce a jeho vojakov najťažšia skúška.Z anglického originálu Crusader (Orion Fiction, an imprint of The Orion Publishing Group Ltd., London 2021) preložil Otto Havrila.Ukážka z textu Richard zoskočil do piesku, hoci barikáda bola vyššia než on. Našťastie dopadol na nohy. Do cesty sa mu postavil Griffon, chlap ako hora v koženej zástere a s kováčskym kladivom v ruke. Mal také svaliská, že Richardovi by jediným úderom rozbil prilbu aj lebku.
Kováč sa rozohnal a kladivo vyletelo do výšky.
Na chvíľu som ostal ako ochromený strachom, že kráľa zabije.
Richard sa zohol a kladivo mu presvišťalo nad hlavou.
Kráľ sa bleskurýchlo narovnal a nabodol kováča na meč ako kapúna na ražeň. Mužovi z chrbta trčal krvavočervený hrot meča. Richard sa doňho zaprel čižmou a odstrčil ho. Chlapisko s rozhodenými rukami a rozďavenými ústami padlo na zem.
Neveril som vlastným očiam. Boh miluje odvážnych, prebleslo mi mysľou, a tých, ktorí zaňho bojujú.
Kráľ zdvihol svoj leopardom zdobený štít a zakrvavený meč a zrúkol: „Dex aie!“
Akoby dal povel svorke vlkov. Vojaci aj kušostrelci, všetci spolu sme zoskakovali zo zátarasy do piesku a z plných pľúc revali na mužov, ktorí sa odvážili postaviť proti nám