Vydavateľ: Stonožka
ISBN: 9788055191027
Poč.strán: 192
Rok vydania: 2023
Väzba: viazaná
Formát: 207x260
Jazyk: slovenský
Pridané: 13.10. 2023

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 17,90 €
Naša cena: 13,40 €
Zľava: 25%

Malá princezná

ilustrované vydanie

Autor: Hodgson Burnett Frances, Rust Graham

Kniha je v kategórii: Svetová klasika
Nádherné nové vydanie nesmrteľného klasického príbehu o sile odhodlania a fantázie.Malá Sara je výnimočne inteligentná a privilegovaná študentka Výberového lýcea pre mladé dámy pani Minchinovej, ktorá si majetok Sárinho otca cení oveľa viac než vedomosti a milú povahu svojej zverenkyne, a potajme na dievča žiarli. Obe, hoci každú z iného dôvodu, zdrví nečakaná správa o jeho smrti. Sara, ktorú majetok a otcovo rozmaznávanie nikdy nepoznačili a zostávala vždy skromná, sa zrazu ocitne v novej situácií – žije vykázaná v podkroví a pracuje ako slúžka. Ani bieda, útlak, hlad či zlé zaobchádzanie ju však nezlomia a vďaka fantázii a priateľstvu odolá aj tým najťažším skúškam v živote dieťaťa.
Pôvabný a dojímavý príbeh malej Sary vychádza v revidovanom slovenskom preklade Oľgy Kralovičovej. Hlavná hrdinka je plná odhodlania nevzdávať sa za žiadnych okolností, k čomu jej dopomáha jej bohatá fantázia. Práve vďaka nej prekonáva aj najťažšie momenty vo svojom živote.
Toto nádherne ilustrované vydanie vychádza v takejto podobe v slovenčine po prvý raz a je obohatené o ilustrácie maliara Grahama Rusta, ktorý príbehu vdýchol jedinečnú dobovú atmosféru viktoriánskeho Anglicka.Z anglického originálu preložila Oľga Kralovičová.
Pre čitateľov od 9 rokov