Vydavateľ: Interez media
ISBN: 9788097433727
Poč.strán: 228
Rok vydania: 2023
Väzba: viazaná
Formát: 130x210
Jazyk: slovenský
Pridané: 15.08. 2023

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 17,90 €
Naša cena: 13,40 €
Zľava: 25%

Vedecké okienko

Autor: Gábriš Ivan

Kniha je v kategórii: Výskum a iné
Horím pre chémiu (občas doslova) a snažím sa svoj plameň preniesť ďalej. V knihe ti pomôžem objavovať čaro prírodných javov a krásy prírody zahalené rúškom tajomstva.Budem ti klásť všemožné otázky naprieč celým spektrom prírodných vied. Prečo je tráva zelená? Pijú ryby vodu od smädu? Dokážeme dnes naplniť dávny sen alchymistov a premeniť kov na zlato? Boli najskôr včely, alebo kvety? Koľko koní má kôň? Prečo má slon veľké uši?
Prevediem ťa cestou od alchýmie k chémii, ale prezradím ti aj to, čo má včela spoločné s banánom. K príbehom a vysvetleniam som nepribalil veľa vzorcov a text je ľahko stráviteľný pre každého čitateľa.
Téma o farebnosti trávy nás zavedie k rastlinným farbivám. Keď sa dozvieme o zelenej molekule chlorofylu, ovládne nás túžba po poznaní. K čomu slúži? Prečo ľudia nedokážu fotosyntetizovať? Prečo sú niektoré listy červené a prečo na jeseň opadávajú? Rovnako ako pri štiepení atómu, jedna otázka má silu spustiť nekontrolovateľnú kaskádu ďalších.Úvodná stránka | Katalóg produktov | Obchodné informácie | Nápoveda | KontaktyVytlačiť | Hore