Vydavateľ: Inaque.sk
ISBN: 9788082071750
Poč.strán: 376
Rok vydania: 2022
Väzba: viazaná
Formát: 140x207
Jazyk: slovenský
Pridané: 09.08. 2022

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 22,99 €
Naša cena: 17,20 €
Zľava: 25%

Migréna

Autor: Sacks Oliver

Kniha je v kategórii: Ostatné
Mnohé prejavy migrény sa môžu u jednotlivých ľudí výrazne líšiť, dokonca aj u toho istého jednotlivca v rôznych obdobiach. Medzi najpresvedčivejšie a najmätúcejšie z týchto príznakov patria zvláštne zrakové halucinácie a skreslenie priestoru, času a obrazu tela, ktoré sa u migrenikov niekedy vyskytujú.

Zobrazenia týchto zvláštnych stavov sa dostali do mnohých umeleckých diel, od nebeských vízií Hildegardy von Bingen až po Alicu v krajine zázrakov. Doktor Oliver Sacks tvrdí, že migrénu nemožno chápať len ako chorobu, ale treba ju vnímať ako komplexný stav, ktorý zohráva v živote každého jednotlivca jedinečnú úlohu.

„Som si istý, že každý laik, ktorý sa zaujíma o vzťah medzi telom a mysľou, nájde v tejto knihe rovnako fascinujúce poznatky ako ja.“ W. H. Auden, New York Review of Books

„Sokrates by v Platónovi nepredpísal Charmidovi na bolesť hlavy žiadny liek, kým by neuľavil svojej neposlušnej mysli; telo a dušu treba liečiť spoločne, tak ako hlavu a oči.“ Robert Burton

Oliver Sacks (1933 – 2015). Vyštudoval medicínu v Oxforde a pracoval ako stážista v nemocniciach v Spojených štátoch. Od roku 1965 žil v New Yorku, kde prednášal na katedre neurológie lekárskej fakulty NYU a pracoval ako neurológ v charitatívnom domove dôchodcov. V slovenčine vyšli jeho knihy Muž, ktorý si mýlil manželku s klobúkom, Antropologička na Marse, Halucinácie, Zrak mysle, Všetko na svojom mieste a zbierka esejí Vďačnosť. Pripravuje sa kniha Rieka vedomia.