Vydavateľ: Lingea s.r.o. SK
ISBN: 9788081452864
Poč.strán: 64
Rok vydania: 2022
Väzba: viazaná
Formát: 245x306
Jazyk: slovenský
Pridané: 20.05. 2022

Kniha nie je skladom,
zasielame do 7 dní

Bežná cena: 14,90 €
Naša cena: 11,18 €
Zľava: 25%

Jedlo

odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôl

Autor: Minoglio Andrea

Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Dozvedia sa, akú dlhú cestu musí jedlo absolvovať, kým sa dostane na váš stôl. Kniha zobrazuje jasné a názorné výklady, doplnené o krásne ilustrácie, prostredníctvom ktorých zistíte, kde a ako sa pestujú alebo získavajú jednotlivé suroviny, aké postupy sa uplatňujú pri ich spracovaní a ako sa z nich vyrábajú produkty, ktoré potom konzumujeme alebo pijeme.Kniha predstavuje čokoládu, čaj, med, ryžu, syr, arašidové maslo, cukrovú vatu a ďalšie. Vedeli ste napríklad, že pravá vanilka, ktorej chuť poznáte zo sladkostí, sa vlastne získava z jednej orchidey? Že popcorn, na ktorom si radi pochútite napríklad v kine, sú zrnká kukurice, ktoré doslova explodovali horúčavami? Alebo že hlavnými opeľovačmi ananásovníka v prírode sú kolibríky?