Vydavateľ: Tatran
ISBN: 9788022211208
Poč.strán: 260
Rok vydania: 2020
Väzba: viazaná
Formát: 130x210
Jazyk: slovenský
Pridané: 18.08. 2020

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 17,88 €
Naša cena: 12,50 €
Zľava: 30%

Holandský dom

Autor: Patchettová Ann

Kniha je v kategórii: Iné zo života
Danny žije na predmestí Filadelfie v impozantnom Holandskom dome, ktorý po smrti majiteľov kúpil jeho otec, podnikateľ s nehnuteľnosťami. Vyrastá bez matky, s citovo chladným otcom, no pod ochrannými krídlami pôvabnej a nadanej staršej sestry Maeve. K sestre ho viaže pevné puto. Ich detstvo plynie príjemne a predvídateľne pod ostražitými pohľadmi portrétov pôvodných majiteľov domu, kým si otec jedného dňa neprivedie Andreu, vdovu s dvoma dcérami. Onedlho sa s ňou ožení.. Jej pričinením napokon Danny a Maeve prídu o milovaný domov a životnú istotu. Nevyrovnajú sa s tým ani potom, keď sa osamostatnia, a trauma z detstva ich prenasleduje celé desaťročia.
Súrodenci sa pravidelne vracajú na miesto, kam nemajú prístup, a márne klopú na zamknuté dvere minulosti. Neprítomnosť matky je príčinou ich vynúteného vyhnanstva a ovplyvňuje ich väčšmi než ľudia, ktorí sú súčasťou ich dospelého života.
Zdá sa, že raj detstva je navždy stratený. No jedného dňa osud nanovo zamieša karty...
Holandský dom je príbeh o rodine, láske, zrade, zodpovednosti a obeti, o mocných putách času a citovej závislosti od miest, ktoré nás celý život magicky priťahujú.