Slovensko-anglická terminológia verejného zdravotníctva 2020
Kniha je vypredaná
Vydavateľ: PRO
ISBN: 9788089057825
Poč.strán: 624
Rok vydania: 2020
Väzba: viazaná
Formát: 177x247
Jazyk: slovenský
Pridané: 02.06. 2020

Kniha je vypredaná.

Bežná cena: 32,00 €
Naša cena: 24,00 €
Zľava: 25%

Slovensko-anglická terminológia verejného zdravotníctva 2020

Autor: Klement Cyril

Kniha je v kategórii: Ostatné - lekárska
Publikácia s vyše 3 500 heslami vychádza v aktualizovanom a rozšírenom vydaní, integruje odborné termíny z predchádzajúcich vydaní a dopĺňa nové vecné a biografické heslá. Je určená odborníkom zaoberajúcim sa problematikou zdravia obyvateľstva a svojim záberom vypĺňa veľkú medzeru v domácej odbornej literatúre.
Pomáha správne interpretovať a používať vybrané pojmy v oblasti verejného zdravotníctva, epidemiológie, hygieny životného prostredia a výživy, hygieny detí a mládeže, vakcinológie, virológie, preventívneho pracovného lekárstva a toxikológie, ochrany zdravia pred žiarením, civilnej obrany a krízového manažmentu, ale aj súvisiacich laboratórnych disciplín, chemických analýz, molekulárnej biológie a mikrobiológie. Komplexnosť publikácie umocňujú heslá z oblasti štatistiky, ekonómie, práva či informačných technológií, ktoré súvisia s verejným zdravotníctvom a jeho medzinárodným charakterom.
Anglické terminologické ekvivalenty poskytujú silný základ pre pracovníkov verejného zdravotníctva, ktorí sú v kontakte s medzinárodnými organizáciami. Heslá sú spracované stručnou, ale výstižnou formou, so zameraním na modernú odbornú terminológiu.
Publikácia tiež prináša jedinečný súbor 83 profilov významných osobností medicíny a verejného života od Hippokrata po nedávnu minulosť.