Vydavateľ: MUDr. Denisa Jaššová
ISBN: 9788097465100
Poč.strán: 900
Rok vydania: 2023
Väzba: viazaná
Formát: 170 x 250
Jazyk: slovenský
Pridané: 28.12. 2023

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 35,90 €
Naša cena: 26,90 €
Zľava: 25%

Zdravé dieťa

Autor: Mudr. Jaššová Denisa

Kniha je v kategórii: Rodičovstvo
Prvý rok s dieťaťom prináša v živote čerstvého rodiča nespočetné množstvo otázok. Na mnohé nájdete odpoveď práve v knihe Zdravé dieťa od slovenskej detskej lekárky a matky, ktorá spája svoje poznatky z niekoľkoročnej praxe s najmenšími pacientami so skúsenosťami z reálneho života s malým dieťaťom. Odborné informácie sú podané výstižne a prakticky. Sú písané jednoduchým jazykom, aby boli prístupné a zrozumiteľné pre každého rodiča.

Texty v 280 stranovej publikácii sú doplnené o rôzne ilustračné fotografie, ktoré slúžia rodičom ako sprievodcovia pre niektoré špecifické situácie. Vďaka nim sú v knihe zachytené napríklad rôzne klinické nálezy kožných problémov, návody na manipuláciu s dieťaťom a mnohé iné skutočnosti z reálneho života či z prostredia novorodeneckého oddelenia. „Pre zaneprázdnených rodičov" sa na začiatku niektorých kapitol nachádza rýchly súhrn potrebných informácií, ktoré sú následne v texte rozobraté dopodrobna.

Publikácia v 6 kapitolách rozoberá nasledujúce témy:
- Pôrodnica – táto téma nie je spracovaná v žiadnej dosiaľ publikovanej literatúre pre rodičov. Autorka uvádza všetky praktické a pravdivé informácie o pobyte novorodenca v pôrodnici. Slovenskí rodičia tak konečne majú možnosť pripraviť sa na pobyt v pôrodnici a vedieť, čo ich dieťatko v pôrodnici reálne čaká. Súčasťou tejto kapitoly sú aj informácie o dojčení.
- Novorodenec – kapitola zahŕňa informácie, ako sa starať o jednotlivé sústavy v novorodeneckom veku (oči, uši, nos, ústa, koža, pupok, genitálie...), ako správne manipulovať s novorodencom, no venuje sa tiež liekovej a vitamínovej výbave, spánku novorodenca a i.
- Očkovanie – autorka sa v podrobných textoch snaží slovenskému rodičovi predstaviť možnosti povinných ale aj nepovinných možností očkovania dieťaťa. Na túto dôležitá téma v ambulanciách detských lekárov často nezostáva dostatok času na detailné odkomunikovanie.