Vydavateľ: E.J. Publishing
ISBN: 9788099954220
Poč.strán: 28
Rok vydania: 2023
Väzba: leporelo
Formát: 170x180
Jazyk: slovenský
Pridané: 13.11. 2023

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 14,00 €
Naša cena: 10,50 €
Zľava: 25%

Dotkni sa abecedy

Autor: Hoffstäder H. Jana

Kniha je v kategórii: Jazyková literatúra
Zoznámte sa s abecedou hrou! Táto publikácia je určená na prvé spoznávanie písmen a hlások a ich prepájania. Deti si môžu písmená ohmatať, vyskúšať si ťah rukou podobne, ako keď píšeme do piesku.

Zároveň je to hra založená na známom princípe meno, mesto, zviera, vec, no poskytuje oveľa viac možností na rozvíjanie fantázie.

Knižka je vymyslená aj na základe poznatkov z prác Martiny Zubákovej, expertky na rozvoj reči a čítania a odbornými konzultáciami k jej tvorbe prispela logopedička a odborníčka na rozvoj reči Ľudmila Mičianová.

Doplňujúce informácie
•Princíp veľkého a malého písmena je podporený postavičkami znázorňujúcimi dospelého človeka, malé dieťa a ich vzájomnú interakciu.
•Knižka zároveň poskytuje prepojenie medzi vizuálnym spoznávaním písmen a hlások v hovorenej reči. Spájanie písmen (symbolov) s vyslovenými slovami pomáha deťom uvedomiť si hlásky. A to je nevyhnutné pre úspešný nácvik čítania v neskoršom veku.
•Najskôr si deti uvedomujú slabiky, neskôr sa naučia rozlíšiť prvú hlásku, potom poslednú a až na záver (často až v školskom veku) dokážu slovo vyhláskovať. Pomôcť s rozoznávaním hlások im môžete ich zvýrazňovaním, napríklad: sssyr atď.
•Deti v predškolskom veku sa o písmená spontánne zaujímajú a je dobre ich v tom podporiť. Výskum ukázal, že deti, ktoré pred nástupom do školy poznajú aspoň zopár písmen a hlások, sa neskôr ľahšie učia čítať.

Autorské leporelo, ktoré funguje na podobnom haptickom princípe ako populárny titul Dážďovky, zároveň je to hra s písmenami a hláskami. Titul je určený pre škôlkárov a budúcich prváčikov.