Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055160702
Poč.strán: 280
Rok vydania: 2018
Väzba: viazaná
Formát: 200x125
Jazyk: slovenský
Pridané: 04.05. 2018

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 2,93 €
Naša cena: 2,10 €
Zľava: 27%

Straka

Autor: Danielsová Natalie

Kniha je v kategórii: Romány
Novinárka Constance Mortensonová stratila ostražitosť, keď sa pred rokmi v parku na ihrisku zoznamovala s mamičkou malého dievčatka. Možno aj preto, lebo Ness bola lesba a šťastne zadaná. Hoci s výhradami, Constance si ju postupne obľúbila a vpustila Ness nielen do srdca, ale i do rodiny.
Teraz sa Constance ocitá na psychiatrii. Netuší prečo a nevie ani, čo také strašné vykonala, že sa o ňu zaujíma polícia. Mladá doktorka Emma Robinsonová trpezlivo oživuje v pacientke pamäť, hoci vie, že spomienky môžu Constance zabiť. Je však presvedčená, že každý človek sa musí naučiť odpúšťať, a to predovšetkým sebe. Z anglického originálu The Cuckoo Bird preložila Zdenka Buntová.Ukážka z textuA teraz vám prezradím niečo zvláštne: dodnes si pamätám, ako som pri zvuku jej hlasu spozornela – nespôsobil to tón, lebo napomenutie vyslovila ticho a pokojne, nezaujalo ma ani to, čo povedala: na tom nebolo nič nezvyčajné, no v hlase mala čosi zvláštne, čičíkavé a zároveň hlboko znepokojujúce. Podobný pocit vo mne vyvolávajú kostolné zvony. Čudné, však?
Pre mňa je ten deň varovaním – nikdy by sme nemali dať na prvý dojem. Prvé dojmy sú klamlivé. Na úplnom začiatku som k nej totiž pocítila nevysvetliteľnú, zato silnú averziu. Bolo to ako výstražný signál od najväčšieho bábkoherca, ktorý varovne potiahol za nitky.