Rukojemník ISIS
Kniha je vypredaná
Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055150833
Poč.strán: 320
Rok vydania: 2016
Väzba: viazaná
Formát: 134x207
Jazyk: slovenský
Pridané: 29.11. 2016

Kniha je vypredaná.

Bežná cena: 4,00 €
Naša cena: 3,00 €
Zľava: 25%

Rukojemník ISIS

13 mesiacov v zajatí teroristov

Autor: Damsgardová Puk

Kniha je v kategórii: Životopisy, reportáže
Dramatický príbeh dánskeho fotografa Daniela Ryea, ktorý bol 398 dní rukojemníkom teroristickej organizácie Islamský štát.
Dvadsaťpäťročný fotograf na voľnej nohe Daniel vycestoval v máji 2013 z rodného Dánska cez Turecko do Sýrie. Mal v úmysle stráviť tam len niekoľko dní a bol rozhodnutý v jednej z najnebezpečnejších oblastí sveta zdokumentovať hrôzy vojny, ktorá sa začala v roku 2011. Plánoval urobiť fotoreportáž o bežných Sýrčanoch, ktorí nechceli alebo nemohli z krajiny utiecť, aby svetu ukázal, ako sa žije vo výnimočnom stave. Chcel stretnúť ľudí, ktorí sa tu napriek všetkému pokúšali normálne žiť.
Deň pred návratom, pri vybavovaní formalít, ho uniesla skupina džihádistov a on spolu s ďalšími osemnástimi cudzincami strávil nasledujúcich 13 mesiacov v zajatí Islamského štátu. V mimoriadne neľudských podmienkach, v bolestiach a strachu zo smrti mu jedinou útechou bola spoločnosť ostatných spoluväzňov, okrem iných aj neskôr popraveného Jamesa Foleyho. Kniha podáva šokujúce svedectvo o pomeroch vo väzniciach Islamského štátu, ale je to aj príbeh o priateľstve a boji o prežitie.Z dánskeho originálu Ser dumanen, Daniel (Politikens Forlag, Kodaň 2015) preložila Lucia Žáková.