Vydavateľ: Citadella
ISBN: 9788081820458
Poč.strán:
Rok vydania: 2016
Väzba: viazaná
Formát: 148x210
Jazyk: slovenský
Pridané: 04.08. 2016

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 14,50 €
Naša cena: 10,25 €
Zľava: 29%

Sully - Zázrak na rieke Hudson

Let 1549

Autor: Chesley B. Sullenberger III.

Kniha je v kategórii: Iné zo života
Zázrak na rieke Hudson, let 1549 je autobiografické dielo kapitána Chesleyho „Sullyho“ Sullenbergera, amerického pilota leteckej spoločnosti US Airways a odborníka na leteckú bezpečnosť, ktorému sa po zrážke Airbusu A320 s vtákmi podarilo s poškodeným lietadlom bezpečne pristáť na rieke Hudson v New Yorku. Prežilo všetkých 155 cestujúcich a členov posádky. Spolu s ním a kopilotom Jeffom Skitesom prežijeme kritické okamihy na palube lietadla a staneme sa priamymi svedkami jeho rozhodovania. Nechýba ani prepis záznamu priamo z kokpitu.

Kapitán Sullenberger mal v čase nehody za sebou štyridsať rokov pôsobenia v letectve. Od detstva túžil stať sa pilotom, čo sa mu napokon splnilo. Ako šestnásťročný absolvoval letecký výcvik doma v Texase a dostal sa na Akadémiu vzdušných síl. Po vojenskej službe, počas ktorej lietal aj ako pilot vojenských stíhačiek, sa zamestnal v civilnom letectve, kde zúročil dlhoročné bohaté skúsenosti.

Vo svojej biografii až s dojemnou úprimnosťou odhaľuje, ako ho formovalo štúdium, vojenský výcvik a rodina. Kniha nie je len spoveď hrdinu, ale aj úprimná výpoveď o ľudských hodnotách, zmysle pre povinnosť a zodpovednosť, za čo sa oplatí bojovať aj v dnešnom svete plnom vojen, tragédií a ekonomickej nestability. Lebo na tom najviac záleží.

Kapitánov príbeh nakrútil a produkoval Clint Eastwood v hlavných úlohách s hercami Tomom Hanksom, Aaronom Eckhartom a Laurou Linneyovou.