Krava nebeská
Kniha je vypredaná
Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055145112
Poč.strán: 208
Rok vydania: 2016
Väzba: viazaná
Formát: 125x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 09.02. 2016

Kniha je vypredaná.

Bežná cena: 1,00 €
Naša cena: 0,75 €
Zľava: 25%

Krava nebeská

Autor: Duchovny David

Kniha je v kategórii: Humor, Satira
Elsie Bovaryová je celkom šťastná krava. Dlhé spokojné dni trávi jedením, odpočinkom a rozhovormi s najlepšou priateľkou, krásavicou Mallory. Raz v noci sa obe kravy vykradnú z kravína, no zatiaľ čo Mallory zaujíma iba flirtovanie s býkmi, Elsie láka farmársky dom. Cez okno uvidí farmárovu rodinu zhromaždenú okolo mihotavého svetla Škatuľového boha, teda televízora. Ten práve rozpráva o niečom, čo sa nazýva „priemyselný mäsokombinát“, a to, čo zdesená Elsie vidí, jej obráti celý doterajší kravský život naruby.
Je len jedno riešenie: odísť do lepšieho, bezpečnejšieho sveta. Napríklad do Indie, kde sú kravy nedotknuteľné. Na farme vzniká nesúrodá skupinka: Elsie, Jerry – vlastne Šalom, podráždený kanec, ktorý číta Tóru, lebo nedávno prestúpil na judaizmus, a Tom, uhladený (aspoň podľa neho) moriak, ktorý nevie lietať, ale zato zobákom ovláda iPhone. Títo traja, narýchlo prezlečení za ľudí a s ukradnutými pasmi, zamieria rovno na letisko.
Elsie je naša nevinná, vtipná, uštipačná a duchaplná rozprávačka, Tom, ktorý sa napokon (v podstate) naučí lietať, si osvojí nemecký prízvuk a rozdáva psychiatrické rady a Šalom, ktorého odmietnu jeho vlastní ľudia v Jeruzaleme, nečakane spojí Izraelčanov a Palestínčanov. Milé bytosti z pera Davida Duchovného ukazujú cestu k vzájomnému pochopeniu a prijatiu, ktoré náš svet zúfalo potrebuje.Z anglického originálu Holy Cow (Farrar, Straus and Giroux, New York 2015) Preložila Diana Ghaniová.