Vydavateľ: Osveta
ISBN: 9788080633981
Poč.strán: 74
Rok vydania: 2013
Väzba: brožovaná
Formát: 2
Jazyk: slovenský
Pridané: 14.05. 2013

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 4,00 €
Naša cena: 3,00 €
Zľava: 25%

Edukácia v gynekologicko-pôrodníckom ošetrovateľstve

Autor: Simočková Viera

Kniha je v kategórii: Pre zdravotné sestry
Edukácia je neoddeliteľnou súčasťou moderného ošetrovateľstva. Patrí medzi základné kompetencie sestier a pôrodných asistentiek. Cieľom edukačného pôsobenia v ošetrovateľskej praxi je získavanie teoretických poznatkov a praktických zručností, ale aj výchovných aktivít edukovaných osôb, ktoré slúžia na formovanie postojov k zdraviu, prevencii, zdravému životnému štýlu.
Učebnica Edukácia v gynekologicko-pôrodníckom ošetrovateľstve je určená hlavne pre študijný odbor ošetrovateľstva a pôrodnej asistencie. Obsahom učebnice sú ukážky vybraných edukačných programov s gynekologicko-pôrodníckou problematikou, ktorých úlohou je poskytnúť predovšetkým orientačný rámec pri tvorbe nových edukačných programov. Vypracované edukačné programy pozostávajú z edukačného listu, edukačného štandardu a edukačnej karty.
Nakoľko odborné publikácie zamerané na edukáciu v gynekologicko- pôrodníckom ošetrovateľstve sa na našom knižnom trhu vyskytujú v menšom rozsahu, rozhodli sme sa touto publikáciou vyplniť medzeru v uvedenej oblasti a rozšíriť tak škálu výberu odbornej literatúry. Text si nenárokuje byť komplexným. Naším prianím je, aby učebnica bola dobrou pomôckou pre zdravotnícke študijné odbory i zdravotníckych profesionálov.