Vydavateľ: Elist
ISBN: 9788081972911
Poč.strán: 240
Rok vydania: 2020
Väzba: brožovaná
Formát: 135x205
Jazyk: slovenský
Pridané: 19.03. 2020

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 10,90 €
Naša cena: 8,15 €
Zľava: 25%

Dievčatko z kláštora

Dievčatko z kláštora 1

Autor: Nezábudková Nela

Kniha je v kategórii: Životopisy, reportáže
"Život človeka je pospájaný spleťou vzťahov s rôznymi osudovými ľuďmi. S jedným osudovým človekom prežijeme možno celý život, s iným len jeho časť.
Keď však takého človeka stretneš a tvoj život sa dostane do zrýchlených, možno až kritických obrátok, vždy si kladieš otázku: Prečo som ho stretol? Priniesol mi nejaké posolstvo, odkaz? Prečo to osud zariadil tak, aby bol v danom čase na danom mieste?
Hľadáme odpovede. Tie časom určite prídu, ibaže my musíme konať a prijímať rozhodnutia skôr, ako to ukáže čas.
V jednej osôbke stále žijú tri dievčatá – jedno vždy mladé a šantivé, druhé verné a oddané Pánu Bohu a tretie žijúce reálne, zápasiace s nepochopením okolia možno len preto, lebo jeho pleť je o niečo tmavšia a zúbky o trochu belšie ako u ostatných… a to stále niekomu prekáža.Aké je to žiť na Slovensku v bludnom kruhu generačnej chudoby a so stigmou Rómka? Unikátny autobiografický román Dievčatko z kláštora otvorene hovorí o tých stránkach života, ktoré majoritná spoločnosť neraz nevidí a nechce vidieť. Hovorí o neprekonateľnom rasizme, xenofóbii a anticiganizme, ktoré zapustili v našej spoločnosti hlboké a osudové korene nenávisti.
Vybojuje hlavná hrdinka svoj boj so svetom, Bohom a samou sebou? Odpoveď nájdete v tomto mimoriadnom literárnom debute Nely Nezábudkovej. "