Vydavateľ: Enribook
ISBN: 9788089948123
Poč.strán: 240
Rok vydania: 2019
Väzba: brožovaná
Formát: 125x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 06.06. 2019

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 5,00 €
Naša cena: 3,75 €
Zľava: 25%

Múdremu neraď, silnému nedvíhaj

Autor: Pahutka Svetlana

Kniha je v kategórii: Iné zo života
Mária sa so synom Maroškom sťahuje na vidiek. Tiché, zdanlivo ospalé okolie má zahojiť ranu, ktorú jej osud nadelil. Veľkú oporu nachádza v rodičoch. Tí na vnukove tretie narodeniny prichádzajú s nečakanou správou.
Príbehy Máriinej rodiny sa vtipne prepletajú so životom svojráznych ľudí malebnej Mažurky. Jej začiatky v novom prostredí bohato korení susedka Helena, stará dáma so šibalskými očami a všetečnými plánmi. Mária sa postupne zoznamuje s exotickým majiteľom družstva Eveningom, susedkiným synom Vladom a ďalšími obyvateľmi. Púšťa sa do odvážneho podnikateľského plánu a plní sľub, ktorý dala...
Autorka Svetlana Pahutka s nehou i vtipom zobrazuje dianie v liptovskej dedinke obkolesenej majestátnou prírodou. Čistá sila, prameniaca z hôr, pulzuje v Mažurčanoch, obyčajných i jedinečných súčasne. Živé dialógy, situačná i slovná komika, realistické opisy a pútavá psychologická kresba spolu s romantickým brnknutím na city vnímavých čitateľov robí z tohto románu príťažlivé a nezvyčajné dielo. Je obohatené o umelecké ilustrácie, ktoré knihe poskytujú samostatnú farebnú líniu.