Prevencia v školských zariadeniach
Kniha je vypredaná
Vydavateľ: Equilibria
ISBN: 9788081432200
Poč.strán: 232
Rok vydania: 2018
Väzba: brožovaná
Formát: 163x235
Jazyk: slovenský
Pridané: 22.05. 2018

Kniha je vypredaná.

Bežná cena: 13,90 €
Naša cena: 10,40 €
Zľava: 25%

Prevencia v školských zariadeniach

Autor: Rosová Dana

Kniha je v kategórii: Psychológia
Monografia upozorňuje na význam prevencie v školských zariadeniach. Venuje pozornosť šikanovaniu, obchodovaniu s ľuďmi, sektám, rasizmu, extrémizmu, sociálno-psychologickým výcvikom, konfliktom, zvládaniu záťažových situácii a ďalším aktuálnym témam.
Autorka jednotlivé kapitoly dopĺňa o odborné odporúčania a osvedčené preventívne programy realizované v školách. Prepája teoretické poznatky s osobnými dlhoročnými praktickými i pedagogickými skúsenosťami, výskumnou činnosťou v oblasti prevencie, s dôrazom na „príklady dobrej praxe.“ Poukazuje na uplatnenie vyškolených odborníkov v oblasti prevencie, ktorej úlohou je predchádzať vzniku dysfunkčných sociálnych procesov v spoločenskom živote.
Monografia je určená pre pomáhajúce profesie, pedagógov, koordinátorov prevencie, výchovných poradcov, špeciálnych pedagógov, sociálnych pedagógov, psychológov, vychovávateľov i študentov vysokých škôl a širokú verejnosť, nakoľko otázka prevencie v dnešných podmienkach nadobúda stále viac na svojej aktuálnosti.